Zenekuckó :

X-Faktor 2013

Hírdetések


Koncertek

Főoldal » , , , , , , , , , , , , , » A világ legjobban fizetett Hip-Hop énekesei

A világ legjobban fizetett Hip-Hop énekesei

Közzétette : Unknown | 2013. szeptember 26., csütörtök | 13:43


P Diddy
Ismét egy újabb év és a Forbes magazin ismét előrukkolt a világ legjobban fizetett Hip-Hop énekeseinek listájával. Az alábbi listán szereplő előadók több millió dolláros vagyonát taglaljuk az amerikai Forbes magazin segítségével.

A listát a 2012. június és 2013. júniusi időszakra visszamenőleg megszerzett adatok alapján állították össze és a Hip-Hop énekesek bruttó bevételeket veszi figyelembe, az ügyvédi honoráriumokat, a Managerek és a kiadók pénzét figyelmen kívül hagyva.

Íme, a 10 legjobban fizetett Hip-Hop énekes listája:


10. A tízedik helyen egy olyan előadó szerepel, akire nem igazán mondható, hogy rapper, de az énekes által alapított Mr. 305 Hip-Hop kiadó rengeteg bevételt hozott a Pitbull néven közismert énekesnek, a Global Warming című album eladásából, ráadásul szép kis summát nyert a turnékból, a Kodak és a Dr. Pepperrel való együttműködésekből is. (11 millió dollár)

9. Ludacris a lista 9-ik helyezettje, akit a Fast & Furios sorozatból is ismerhetünk, de idei lemeze a Ludaversal is sokat hozott a konyhára. A rapper, éneklésből, a Soul by Ludacris fülhallgatókból és a Conjure elnevezésű konyakkal aláírt szerződésből is folyamatosan növeli vagyonát. (12 millió dollár)

8. Wiz Khalifa idén is tartja magát a tíz legjobban fizetett rapper listáján miután sikert aratott a Black & Yellow című dalával (13 millió dollár)

7. Lil Wayne egészségügyi problémái miatt kevesebb pénzt tudott összehozni, de ez nem azt jelenti, hogy semmilyen bevételhez nem jutott az elmúlt időszakban, ugyanis komoly pénzeket keres a Trukfit ruha márkából és nem utolsó sorban az I Am Not A Human Being II című lemeze kiadásából is. (16 millió dollár)

6. Kanye West az egyik legismertebb név a rap és Hip-Hop világában, azonban az utóbbi idők egyik leggyengébben teljesítő bevételi periódusát éli át az énekes. A gyenge bevételek ellenére az Övé a hatodik hely a listán és a jövő évi listán több mint valószínű, hogy előrébb kerül, hiszen idén júniusban új albummal jelentkezett, melynek címe Yeezus. (20 millió dollár)

5. Birdman – a Cash Money kiadó egyik alapítója nem szégyenkezhet a lemezkiadó által összehozott szerződésekből, hiszen Nicki Minaj, Lil Wayne és Drake is azok között az előadók között van, akik komoly összegeket fizetnek Bryan "Birdman" Williams-nek. (21 millió dollár)



4. Nicki Minaj az egyedüli énekesnő a listán, aki a vagyonát legfőképpen a turnéknak, a folyamatos lemezeladásoknak és a Pepsi szerződésnek köszönheti. (29 millió dollár)

3. Dr. Dre még mindig nagy összegeket kap a nevét viselő fülhallgató után, illetve egy nemrég piacra dobott internetes vállalkozásából is. (40 millió dollár)

2. Jay- Z nemcsak az egyik legismertebb név a szakmájában, de az egyik leggazdagabb is. A Rapper többek között az élő show műsorokból, több italszerződésből és még számos más forrásból gyűjtötte össze azt az összeget, ami egyenesen a lista második helyére rangsorolja. (43 millió dollár)

1. P Diddy ugyanúgy, mint a tavaly, idén is a lista elején végezte ezzel is bebizonyítva, hogy ő a világ legjobban fizetett Rappere, még ha nem is teljes mértékben az éneklésből folyt be az a bizonyos összeg. Italszerződés, a Bad Boy lemez kiadó, a Sean John ruha márka és a hamarosan beinduló saját TV csatorna gazdagítják P Diddy bankszámláját. (50 millió dollár)

Természetesen a lista nem csak 10 helyből áll, így többek között Drake is szerepel rajta 10.5 millió dollárral. Eminem, aki a jövő évi topban biztosan feljebb kerül, hiszen hamarosan megjelenik az MMLP2 című albuma és Pharrell is megtalálható a listán, aki a Blurred Lines vagy Get Lucky című dalainak sikere ellenére 9 millió dollárt tudott összeszedni, így kimaradt a top 10-ből.


Oszd meg másokkal is :

Megjegyzés küldése

 
Company Info | Contact Us | Privacy policy | Term of use | Widget | Advertise with Us | Site map
Copyright © 2013. Zenerajongó . Minden jog fenntartva.
Design Template by panjz-online | Support by creating website | Powered by Blogger